Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Az utolsó lakások 5%-os ÁFA-val

2019. október 31. 11:36 - KBSara

Összegyűjtöttük a legjobb lakóparkokat, amikre csak év végéig alkalmazható az 5%-os áfa.

A jelenleg hatályban lévő szabályozás szerint 2019. december 31. fontos dátum a lakásvásárlók számára, eddig van érvényben ugyanis az 5%-os áfa. Mivel valószínűleg az építtetők árrésébe ekkora változás nem fér bele, ezért várható, hogy a 27%-os áfa visszavezetése komoly áremelkedést fog eredményezni.

Összegyűjtöttük a legjobb lakóparkokat, amikre csak és kizárólag 2019.12.31-ig alkalmazható az 5%-os áfa, ehhez azonban nem árt tudni a kritériumokat:

  • Az ingatlannak az ingatlan-nyilvántartásban lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott vagy ilyenként feltüntetésre váró ingatlannak kell lennie.
  • Az adás-vételnek 2019. december 31-ig le kell zárulnia.

Fontos megjegyezni, hogy azoknál a lakóparkoknál, ahol  2018. november 1-én már volt érvényes, végleges építési engedély 2023. év végéig alkalmazható az 5%-os áfa.

Lássuk a listát!

Unipark Buda lakópark

 

unipark-buda-lakopark.jpg

Az Unipark Buda lakópark Budapest egyik legpörgősebb részén épül, a 11. kerületben. Az itt épülő egyéb projektektől az különbözteti meg, hogy a kedvező árra fektették a hangsúlyt. A korábbi Griff Hotel épületének teljes átépítésével főként 1 és 2 szobás lakásokat alakítanak ki az egyszerűségre törekedve. Így tudnak a lakások ár-érték arányban kiemelkedően jók lenni a piacon.

Metrodom Őrmező

 

metrodom_ormezo_lakopark_budapest.jpg

Metrodom Őrmező lakópark listánk exkluzív szereplője. Újbuda kertvárosi részén épül, csendes, családias környezetben. A négyemeletes épületek egy zárt, autóktól mentes
teret ölelnek körbe. Az udvaron nemcsak játszótér, hanem egy medence is várja a hazaérkezőket.  A közösségi tér pedig szaunával és edzőteremmel gondoskodik a mindennapok kényelméről. A modern lakások alaptartozéka a bővíthető okosotthon rendszer, amelynek segítségével egyszerűen szabályozható például a hűtés, a fűtés és a világítás is.  

Bárd3

bard3_budapest_lakopark.jpg

A 9. kerületben, Ferencvárosban épül a Bárd3 lakóház. Összesen 31 lakás lesz az épületben, ami manapság kevésnek számít - ha valaki kisebb lakóközösséget keres, tökéletes választás lehet. Mindegyik lakáshoz tartozik terasz és modern hőszivattyús megoldás gondoskodik majd a hűtés-fűtésről, ami olcsóbb és környezetbarátabb alternatíva a hagyományos rendszerekhez képest.

Virágvölgy lakópark

 

viragvolgy_lakopark.jpg

Soroksáron (a 23. kerületben) egy új városrész épül, összesen 100 ikerház, 200 darab lakással. Az egyes lakások mindegyikéhez saját kert és terasz is kapcsolódik, a kialakításuk pedig a mai igényeknek megfelelő. A földszinten a közösségi terek (amerikai konyha, étkező, nappali), a felső szinten pedig a privát terek (hálószoba, fürdőszoba) kaptak helyet.

GAMA Residence 

 

gama_residence_budapest.jpg

A GAMA Residence lakópark az egyetemekhez közel, kiemelkedő infrastruktúrával (jó tömegközlekedés, bevásárlóközpontok, boltok a közelben) várja lakóit. Többnyire 2-3 szobás lakások elérhetők még, a nagyobbakra CSOK is igényelhető. A legolcsóbb elérhető lakás a kínálatban egy 1 szobás lakás 27,6 millió Ft-ért, a várható átadási idő 2021. II. negyedévében lesz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magazin.koltozzbe.hu/api/trackback/id/tr7615270280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása