Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Ilyet csak a mesékben látni

2020. augusztus 27. 12:43 - KB_Dorka

Nem gondolná az ember, hogy a mai modern világban még létezhet olyan megvásárolható ingatlan, mint amit a mai cikkünkben be fogunk mutatni nektek. A magyar Versailles-ként emlegetett kastély várja új tulajdonosát.

Budapesttől mintegy 60 km-re találjuk ezt a gyönyörű, jó állapotban lévő kastélyt, amit 1907-ben kezdtek el építeni és 3 év alatt nyerte el kész állpotát. A kastélyt eredetileg Patay Tibor vármegyei főispánnak építtették nászajándékul. 

A II. világháború után államosították és csak a rendszerváltás után került újra magántulajdonba. Új tulajdonosának köszönhetően az épület egy teljes felújításon esett át, aminek az eredményét láthatjuk ma is. Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján törént az átalakítás, így mára 13 hálószobával, 2 fogadóteremmel és 7 fürdőszobával rendelkezik. 

A főépület összesen 1630 m2, ami áll egy földszintből, két emeletből és egy padlástérből. Az egész épületben king-size hálószobákat alakítottak ki, így mindegyike meghaladja a 30 m2-t. A szinteket 6 személyes lift és impozáns lépcső köti össze. A földszinten találjuk a 75 m2-es fogadótermet, két lakosztályt, ebédlőt és a konyhát. A két emeleti szinten még további hálószobákra, szalonra, könyvtárra és egy 20, illetve egy 100 m2-es tetőteraszra bukkanunk.

 

A belső falakat kézzel szőtt selyemhernyó falikárpitok borítják. Az eredetileg fűtési célra használt kandallókat meghagyták a helyiségekben, amelynek mindegyike egyedi márványból készült. Egy pincerendszer fekszik az egész épület alatt, a rusztikus terméskővel felrakott falak és a kovácsoltvas szőlőlevelek megadják a borospince hangulatát. 

Az oldalszárnyban van a személyzet részére berendezett iroda és a XXI. századi igényeknek megfelelő wellness részleg. Ez magába foglalja a beltéri úszómedencét, a 6 személyes gőzkabint, konditermet, jakuzzit és szaunát. Ezen felül a kerben is találunk kültéri medencét és jakuzzit. 

A hatalmas kastélyparkban 100 évesnél idősebb Felvidékről telepített fák találhatóak. Helyet kapott egy 8 boxból álló versenyistálló épülete is, ezen kívül találunk egy alpesi stílusú faházat, nagyvadas vadászterületet, horgásztavat és ami még a park különlegessége, hogy egy helikopter fogadására alkalmas leszálló pályát is építettek. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magazin.koltozzbe.hu/api/trackback/id/tr7116177576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása