Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Ide menekülj a város zajától, házak 5 millió Ft-ig

2020. szeptember 29. 10:04 - KB_Dorka

Ha eleged van a nyüzsgésből, rohanásból és zajból akkor mindenképp olvasd el cikkünket. Összeszedtük az ország legolcsóbb házait messze a várostól, ahol a légszennyezettség minimális és a mindennapok lelassulva, nyugodtan telnek. Sok olyan történetet hallani, hogy valaki több év városban élés után úgy dönt, hogy elköltözik vidékre, egy kis faluba maga mögött hagyva addigi életét és új kihívások elé nézve megtalálja a helyét egy kis településen. Mutatjuk a legjobb ajánlatokat, ahova akár egyből be is lehet költözni.

1. Marcali

Marcali Somogy megyében, a Balatontól 14 km-re délre fekszik. Itt található ez a mesébe illő házikó nem egész 5 millió forintért. Az 1300 m2-es telken telepített szőlő és gyümölcsfák állnak, melyeket az ingatlanhoz tartozó felszereléssel fel is tudunk dolgozni. A ház mellett egy úgynevezett pipázó található, ahol kerti sütögetést szervezhetünk, emellett a nagy kertben számtalan lehetőség adott a kikapcsolódásra vagy sportolásra. Az ingatlan ugyan csak 2 szobás, de könnyedén tovább bővíthető még szobákkal vagy egyéb helyiségekkel.

2. Elek

3,9 millió forintért vásárolható meg ez a családi ház Eleken. A település nagyon közel a román határhoz található kb. 4500 lakossal. A telek, amelyen a ház és a hozzá tartozó gazdasági épület fekszik összesen 800 m2. Külső burkolata felújított és frissen festett, szerkezete tartós. Belső felújítások részben megtörténtek de folytatása javasolt. A ház 2 szobát és egy konyhát tartalmaz,de a gazdasági épület felújításával egy új házrész alakítható ki vendégháznak vagy nyárikonyhának. A telek adottságai lehetővé teszik az otthoni gazdálkodást vagy diszkert építését.

3. Dunaegyháza

Dunaegyháza egy kicsi település közel Dunaföldvárhoz és Solthoz, mindössze 1400 fő lakossal. 400 m2-es telken áll az 50 m2 alapterületű, 2000-ben felújított, tornácos parasztház. Kertje gondozott virágoskert, de szőlőt is találunk benne. A ház a felújítás során ki lett bővítve, így mostmár 2 szoba, konyha és fürdőszoba áll reldelkezésre, illetve az autónkat egy épített tégla garázsban tárolhatjuk. A községben minden sétatávolságra elérhető, bolt, óvoda, és iskola néhány perc alatt megközelíthető. Belül kisebb felújításra szorul, de alap funkciói jól működnek, így az ingatlan 3,8 millió forintba kerül.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magazin.koltozzbe.hu/api/trackback/id/tr716219306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rinoceros 2020.09.29. 12:00:54

Ilyenkor felmerül az emberben, hogy milyen a szomszédság. :D

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2020.09.29. 12:09:53

@rinoceros: Elekről tudok nyilatkozni. Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül 4 millió az a ház.

erol 2020.09.29. 12:36:34

Biztos jó az óperenciás tengeren is túl lakni, ha az ember nyugdíjas, vagy nem kell dolgoznia.

takineni 2020.09.29. 14:04:52

Vagy távmunkázik :)

Örömhernyó 2020.09.30. 10:50:58

Vidéken is lehet jó helyen lakni, rendezett faluban, normálisan megépített házban. Ezek a fenti házak nem ezt a kategóriát képviselik.
Aki dolgozik, annak ezek a nagyonvidéki települések teljesen alkalmatlanok.
Mondanám, hogy csóróknak utolsó esély a lakhatásra... De nekik is olyan helyen kellene ingatlan, ahol legalább munka van.
Aki meg munka nélkül is rendelkezik elég jövedelemmel, az olyan helyen lakna, ahol értelmesen el tudja tölteni a szabadidejét és ha nyugger, öreg, akkor mondjuk az orvos se árt, ha a közelben van. Mert idősebb korban már heti program lehet az orvoshoz járás.
A kert pár hónap után inkább nyűg.
Aranyos mondat: "a nagy kertben számtalan lehetőség adott a kikapcsolódásra vagy sportolásra" - mit lehet sportolni egy falusi kertben, amit egy városi parkban ne lehetne? Lehet szaladgálni. Na bumm. Tenisz? Úszás? Súlyemelés? Muay thai? Megannyi sport... Ja.

Falun mondjuk van egy bolt, ami sokkal drágábban adja az alap dolgokat is, mint egy városi Aldi vagy Tesco. Ezzel is sápolják a röghözkötött vidékieket.

Nyílméregrépa 2020.09.30. 14:57:22

Marcaliban sok a bidám-bidám?

egry 2020.10.01. 18:02:22

Nekem volt egy tanyám Mesterszálláson, a falutól 5 km re. Hobbyból vettem, de nagyon élveztem, de állandóan ott lakni nem tudtam volna. A végén már csak teher volt, örültem mikor eladtam.
süti beállítások módosítása