Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Patakparti lakások a városban

2021. január 18. 09:15 - KB_Dorka

uptown_fokep35_2400x1102px.jpg

Home office, otthon oktatás…. Életünk a kijelzők előtt zajlik és ha néha felbukkanunk a bit-tengerből, akkor vesszük csak észre, hogy nem csak teljesen elgémberedtünk, de itt is fáj, meg ott is fáj. Irány mozogni! De hova? Az edzőtermek zárva, csoportos órák lefújva és ha hétkor állsz fel a gép elől, nyolcig már nem érsz haza a kirándulásból sem. Kivéve, ha a patakparton laksz.

Most, amikor be vagyunk zárva, felértékelődik minden perc, amit a szabadban tölthetünk. Ráadásul szinte az egyetlen közös program, amit a barátokkal szervezhetünk, egy séta a szabadban. De ki akarna a koszos belvárosi utcákon sétálgatni, amikor ezt megteheti a patakparton is? Nyugi, nem arra akarunk rábeszélni, hogy legyél vidéken újrakezdő! „Csak” mutatunk egy lehetőséget.

uptown43_1300px.jpg

Míg a köztudatban a budai oldal a zöldövezet, nézz csak rá a térképre! Menő a Rózsadomb, de van saját patakjuk? Nincs. A pesti oldalon viszont ott a Rákos patak. Bicikliúttal, kivilágított sétánnyal, szabadtéri fittness eszközökkel és játszóterekkel. Képzeld csak el: felveszed a kényelmesebbik cipődet, zsebre vágod a lakáskulcsot és leszaladsz a patakpartra. Covid ide, vagy oda, mozogsz és töltődsz a zöldben.

Míg Angyalföld egyes részein csak kihalásos alapon lehet ingatlanhoz jutni, most előtted a pálya. Az UPTOWN most épül és bár a patakparti lakások egy jó részét már lefoglalták, most még tudsz válogatni.

a-104.jpg

Akár egyedül, akár családdal költöznél, találsz magadnak megfelelő méretű lakást. A 84 lakásos társasházban az egyszobás, 26 nm-es garzontól a 4 szobás 115 négyzetméteres penthouse-ig terjed a kínálat. A lakások egy részéhez a terasz mellé zöldtető is jár. Minden lakáshoz adott viszont a megújuló energia, ami nem csak a téli szezonban segít a fűtési költséget nevetségesen alacsonyan tartani, de a hőszivattyús rendszer nyáron hűtésre is alkalmas.

És ha már szóba kerültek a költségek. Itt egyáltalán nem rózsadombiak az árak. Az építtető, az Avico Group híres – vagy ahogyan a versenytársak mondanák: hírhedt - a megfizethető árakról és az „egyet fizet, hármat vihet” akcióiról. Az egyébként is barátságos négyzetméter árak az újépítésű lakásokra vonatkozó 5%-os áfa miatt most még kedvezőbbek lettek. A nagyobb lakásokra a CSOK is igénybe vehető – ezt a lakáskeresőben külön is jelölik, nézd meg!

Hogy mi az „egyet fizet, hármat vihet” akció? Nem, nem három lakást kapsz egy áráért, ennyire azért nem bolondultak meg. Ha a versenytársakat kérdeznéd, azok azért azt mondanák, hogy nem egészen normálisak. Ugyanis egyes lakásokhoz a tárolót és a parkolóhelyet IS kedvezményesen adják. Ez akár több milliós kedvezményt is jelenthet. Elfogadod?

Vegyük át akkor még egyszer:

  • kedvező négyzetméter árak
  • 10-90%-os fizetési ütemezés (ja, ezt eddig nem is mondtuk!)
  • kedvezményes tároló ÉS parkoló több millió forintos értékben
  • aktív kikapcsolódási lehetőség a zöldövezetben, közvetlenül az ajtód előtt – megfizethetetlen

Ha pedig nem sétálni, futni vagy biciklizni szeretnél a patakparton, hanem valamilyen szervezettebb mozgásra vágysz, a közelben van az Angyalföldi Sportközpont, a Vasas sporttelep, a Fáy utcai Oxigén Wellness, a Népfürdő utcai és Bodor utcai focipályák. Ha pedig végre kinyithatnak a strandok is, választhatsz a Duna Aréna és a Dagály Fürdő közül.

uptown_te_rke_p_1300px.jpg

Ok, a sportolási lehetőségeket kimaxoltuk. De mi van a többivel? Szerencsére a XIII. kerület még szinte a belváros. Amíg az agglomerációban vagy a rozsdaövezetekben épülő új városrészek ellátottsága még szegényes, itt tényleg minden van. Ráadásul karnyújtásnyi közelségben.

He bevásárolni akarsz, választhatsz a Penny, a CBA és az Aldi közül. Van posta, orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda és általános iskola is. Szóval, ha hosszabb távra tervezel, akkor is válaszd nyugodtan az UPTOWN-t, mert innen úgysem akarsz majd elköltözni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magazin.koltozzbe.hu/api/trackback/id/tr3116390600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása