Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Az eddigi legnagyobb projektfinanszírozási hitellel támogatja az OTP Bank a Duna Terasz Grande társasház beruházást

2021. március 25. 08:55 - KB_Dorka

A napokban aláírt finanszírozási megállapodás értelmében az OTP Bank 23 milliárd forintos hitelt biztosít a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legújabb fejlesztéséhez, a Duna Terasz Grande lakóparkhoz. A 790 lakásos projekt a 13. kerület legnagyobb vízpart közeli lakásberuházása 2023-ban kerül átadásra.

234_duna_terasz_cam01_02.jpg

Az OTP Bank Nyrt. és Duna Terasz Grande Kft. között létrejött megállapodás értelmében a bank 23 milliárd forintos hitelt nyújt a lakóingatlan fejlesztésére, amely az ország legnagyobb társasházfejlesztés célú projektfinanszírozási hitele. A beruházás keretei között 790 lakás épül - az egyszobástól a nagy, családi ötszobásig -, amelyek 2 épületben, a 13. kerületi Vizafogó városrész Foka-öböl közelében helyezkednek el. A két hektáros területen jelenleg a pince és földszinti teremgarázs, az üzletek és a földszinten található közös használatú terek szerkezetépítése folyik. A beruházás sikerét jól mutatja, hogy az értékesített lakások száma a projekt jelenlegi állapotában is kiemelkedően magas. Két sikeres hónap után az első értékesítési ütemben eladásra kínált 464 lakásból 164 db-ot értékesítettek. Ez kicsivel több, mint 35%-a a jelenlegi ütemnek, a teljes beruházás számainak tükrében pedig több, mint 20%-ot jelent.

mmg_0330.jpg

„Megtisztelő, hogy az OTP Bank elismeri és támogatja a Duna Terasz Grandéban rejlő egyediséget, valamint a megbízható, stabil fejlesztői hátteret, amelyre a Duna Terasz Lakónegyed beruházás minden ütemében kiemelt figyelmet fordítunk. Az OTP Bankkal a Lakónegyed korábbi ütemeiben is együttműködtünk, azonban a most létrejött megállapodás a már meglévő és jövőbeli vevőink és befektetőink számára további bizalmat jelenthet.” - emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezetője.

A Duna Terasz Lakónegyed keretében a Duna Terasz Grande beruházás kivételes helyen, a 13. kerület Vizafogó városrészének Duna-part közeli lakónegyedében, a Foka-öböl szomszédságában épül. A fejlesztés két épületét a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió tervezték. A lakópark fő jellegzetessége, hogy minden otthonhoz tartozik erkély, terasz, tetőkert vagy loggia, amelyek plusz életteret biztosítanak a lakók számára. A legnagyobb tetőkert 360 négyzetméteres, amely méretében egy családi ház kertjének is megfelelhet. A tervezés során kiemelt figyelmet kaptak az okos és zöld megoldások, a közösségformáló szolgáltatások, az első osztályú burkolatok és a modern felszereltségű otthonok kialakítása.

3as_tomb_02_koztes_utca_v01b.jpg

„Az OTP Bank továbbra is elkötelezett az ingatlanfejlesztések, azon belül is a lakóingatlanok finanszírozásában. A Duna Terasz Lakónegyed korábbi ütemeiben is partnerként voltunk jelen; megbízhatóság, kimagasló hatékonyság, stabilitás és alacsony kockázat jellemezte a projektet, amely megbízható és tőkeerős háttérrel rendelkezik, ezért úgy gondoljuk, hogy az egyik legunikálisabb beruházást támogatjuk a létrejött finanszírozási megállapodással. A Duna Terasz Grande jelenleg az egyik legkiemelkedőbb beruházás a budapesti ingatlanpiacon: az OTP Bank történetének legnagyobb projekthitelét biztosítottuk a fejlesztés számára.” - emelte ki XY.

A Duna Terasz Grande lakásai kedvezményes 5%-os ÁFÁ-val vásárolhatóak meg, emellett pedig pénzügyi partnerük, az OTP Bank személyre szabott ajánlattal és díjmentes kényelmi szolgáltatással áll a vásárlók rendelkezésére.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magazin.koltozzbe.hu/api/trackback/id/tr7616476234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ja persze 2021.03.25. 13:19:22

Gratulálok . Lassan eljut a nagy "terv" a végső stádiumba. Sikerül tönkre tenni az egész Duna partot , még zsúfoltabbá tenni a XIII. kerületet. Duna Aréna , Marina part most meg ez a gettó förmedvény.

AlexAston 2021.03.26. 12:31:54

Jól látszik, hogy a lakások nagyobbik fele sosem kap gyakorlatilag közvetlen napfényt, annyira egymás szájába vannak építve, hisz drága a terület.
Ennek folyománya, hogy a szomszédod kell nézni pár méterről az ablakon keresztül.

És akkor mindezt arany áron, másfél milla körüli nm árakon.

Hülyének is megéri. Vagyis csak azoknak...
De ettől még mindet meg fogják venni, nem kérdés.
süti beállítások módosítása